Uutiset
Kouvola–Kotka/Hamina radan perusparannus alkaa

Kouvola–Kotka/Hamina radan perusparannus alkaa

Väylävirasto aloittaa Kouvolan, Kotkan ja Haminan välisten rataosuuksien perusparannuksen keväällä 2020. Hallituksen toisessa lisätalousarviossa hankkeelle varattiin 98 miljoonan euron rahoitus.

Väyläviraston mukaan toteutus ajoittuu vuosille 2020­–2025. Kouvola–Kotka/Hamina rataosuus on erittäin tärkeä sekä kansainväliselle että kotimaan liikenteelle. Kouvolan ja Juurikorven väli on Suomen vilkkain tavaraliikenteen rataosuus. Väyläviraston mukaan radan nykyinen taso ei mahdollista merkittävää liikennemäärän kasvua.

25

Peruskorjaus kattaa muun muassa akselipainon noston 25 tonniin, ratojen päällysrakenteen ja siltojen uusimisen sekä uudet turvalaitteet.

Peruskorjauksen yhteydessä tehtävät kehittämistoimet kattavat Kotolahden ratapihan laajennuksen, Hovilahden ratapihan raiteistomuutokset ja Kouvola–Kotka välin välityskykyä parantavat toimet, kuten 1 100 metrin junapituudet sallivat kohtaamisraiteet.

Työt mahdollistavat nykyistä raskaammat kuljetukset. Lisäksi ne parantavat radan välityskykyä ja tekevät liikenteen nykyistä sujuvammaksi. Rakennustyöt alkavat keväällä 2020 päällysrakennetöillä. Töitä tehdään aluksi Myllykoskella lähellä Kouvolaa sekä Juurikorvessa.